Архив на категория: Домейн понятия

Какво е допълнителен домейн (add-on domain)?

Допълнителният (Add-on) домейн е нов домейн който се използва на същият хостинг, на който ви е основният домейн. Продължете да четете Какво е допълнителен домейн (add-on domain)?

Какво е IP адрес?

Всеки компютър свързан към интернет притежава уникален номер наречен IP адрес (Internet Protocol address). IP адресът се състои от 4 разделени с точка числа между 0 и 255 (пример: 209.85.135.105). Продължете да четете Какво е IP адрес?

Какво е поддомейн (subdomain)?

Поддомейнът (subdomain – субдомейн) е едно ниво под домейнът в йерархията на домейн системата. Името на поддомейнът се разделя с точка от името на домейна. Например, ако site.com е един домейн, то section1.site.com е един субдомейн (поддомейн).

Субдомейните се изполват за разделяне на един сайт на отделни секции. Примерно ако имате сайт за компютри, и неговият домейн се казва computers.com, можете да си направите субдомейн software.computers.com за софтуерната част от сайта, и субдомейн hardware.computers.com за хардуерната част.

Какво е домейн?

Домейнът (domain name – домейн име) е уникално име което сочи към IP адреса на даден сайт. Домейнът служи за по-лесно запомняне и ползване от потребителите. Ако не съществуваха домейн имената Продължете да четете Какво е домейн?