История на уеб хостинга

Лесно може да твърдим че  уеб хостинга се е появил на сцената в Интернет като никога до сега през 1991 година. Не е  бил толкова напреднал както го използваме в днешни дни. Интернет и уеб хостингът са може би може би са най-важните технологияни открития до сега. Въпреки че концепцията за електронната поща беше реализирана преди уеб хостинга, нещата се промениха през 1991 година. С това много от търговските ограничения бяха премахнати. Създали са се много възможности за биснес, заради тази услуга, както и възможността всеки един човек да може да качи своята уеб страница в интернет.

Тази революция е наречена електронната революция. Веднъж компаниите да започнат да се реализират, те използвали точно тази революция и започвали да предлагат уеб хостинг, те започнали да предлагат услуги за всички, които искат да направят видима своята страница в Интернет. Докато в ранните години на Интернет, интернет страниците и електронната поща са били нещо ограничено само до университетите и компютърните специалисти, тогава вече е било на лице всеки един обикновен човек да се възползва от това.

Тази революция направила лесно за обикновенният човек да има достъп до уеб страници. В  началото форматите им били по различни.

Когато за първи път уеб хостингът бил представен на пазара, не всеки можел да използва тази услуга поради причината че е била много скъпа и сложна за използване. С времето услугата е станала по-лесна за използване, но все още е имало нужда от технически грамотни хора за да се изпозлва, а с течение на времето услугата е станала и по-евтина. Дори в днешно време има доста компании, които предлагат уеб хостинг  безплатно, някои от които за предлаганата услуга изискват слагането на рекламни банери или ограничения.

Докато в началото едни от най-големите компании предлагали част от сървърното място под наем, в днешно време бизнесът с тази услуга е станала самостоятелна за себе си. Съществуват милиони хора предлагащи услугата, както и милиони ползващи я. Сложността на използването на уеб хостинга също се е променила с времето. Този бизнес толкова е еволюирал с времето, че днес той струва милиарди долари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*