Как да изберем безплатен хостинг?

Вижте някои важни неща, за които трябва да внимавате при избор на безплатен хостинг.

1. Рекламата

Много от безплатните доставчици на услуата използват рекламиране във вашият сайт. Това се прави за да се покрият разходите за безплатното дисково място и услугата. Някой компании също изискват поставянето на техен банер на вашата страница, други пускат изкачащ прозорец винаги когато вашият сайт бъде зареден.

2. Количеството дисково пространство

Уеб хоста предлага ли достатъчно място за вашите нужди? Ако пренебрегнете това след време ще имате проблеми  и ще се наложи актуализиране на акаунта ви.

Повечето сайтове използват по-малко от 5MB, нуждите зависят от много фактори, колко снимки имате на сайта си, филми, музикални файлове и т.н. Сайта ви може да достигне няколко GB дори.

3. FTP достъп

Някои безплатни уеб хостинг доставчици позволяват само редактирането на сайта ви с техните сайт билдери (програми за изработка на сайт с уеб интерфейс). Ако сте новак това е много полезно за вас, но ако сте истински уеб разрабочик използването на ФТП достъп е жизнено важно за вас.

4. Видове файлове  и лимити

Внимавайте с това. Някой  безплатни хостинги позволяват големината на файловете, които качвате, да са едва до 200 кб, което е изключително малко. Други практики на фирмите са лимитирането само да използвате HTML и JPG/BMP файлове.

5. Надежност и бързина на достъп-ът

Това е изключително важно. Сайт, който често пада ще изгуби много посетители. Ако някой намери сайта ви в търсеща машина като гоогъл, опита се да я отвори и разбере че сайта не работи, той просто ще избере друг сайт от списъка. Бавният достъп също е много мъчителен за потребителите (както и за вас също, когато качвате вашият сайт).

6. Трафик

В днешно време много безплатни уеб хостинги слагат лимит на уеб трафика, който вашият сайт трябва да използва за седмица или месец. Това означава че ако вашата страница (както и снимки) бъдат заредени от потребителите, определен брой пъти на ден (месец), вашият доставчик  може да спре вашият сайт или добери да ви накара да плащате. За това бъдете внимателни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*