Неограничен хостинг

Неограничен хостинг от HostGator

Съществува ли неограничен хостинг?

Неограниченият хостинг е нещо много относително. Реално на практика не съществува такова нещо като неограничен хостинг. Всеки един параметър на всеки един хостинг си е ограничен. Може да се каже че използването на думата неограничен си е просто рекламен трик. Ако направите прекалено голямо натоварване на вашия неограничен хостинг, ще получите имейл че трябва да намалите потреблението, да оптимизирате сайта си, да ъпгрейднете към друг план или vps хостинг или да се разкарате от тази хостинг компания (в много по-учтив вид естествено).

Как може да лъжат така?

Ами то всъщност не е точно лъжа, просто част от информацията се поставя на по-скрити места, а на по-видни се изполват думи като „неограничен хостинг“. Ако погледнете общите условия (или Terms of Service – ToS) на дадената компания, там ще открите всякакви обяснения за това как не трябва да превишавате еди си какви лимити свързани с процесорно натоварване, използвана памет, брой файлове и други. Така че примерно ако имаме неограничено място на наше разположение, но имаме ограничение на броя файлове, то каквото и да правим няма как да запълним огромно количество място – няма да слагаме файлове по 20GB я (знам какво си мислите – Има филми които са по 25GB. Забравих да спомена че също ви е забранено в повечето случаи да използвате хостинга като файл хостинг вместо уеб хостинг).

Добре, какво да правя тогава като искам неограничен хостинг?

Аз лично под неограничен хостинг разбирам да има възможност за добавяне на неограничен брой адд он домейни (което е най-важното ако имате много сайтове) и освен това да се предоставя неограничено място и трафик. Естествено ще има ограничения на процесорно време, памет, брой файлове и други. Добре ще е тези ограничения да не са много големи, за да можем реално да поставим доста сайтове на хостинга.

Аз лично не съм виждал неограничен хостинг от българска хостинг компания. За сметка на това пък почти всички американски хостинг компании твърдят че предлагат такъв хостинг. До колко това е вярно за всяка от тях не мога да знам естествено, но определено съвсем спокойно мога да ви препоръчам тази, която аз използвам – HostGator. Техният Baby хостинг план смятам че отговаря на моите изисквания за неограничен хостинг. HostGator са една от най-популярните хостинг компании. Имат милиони потребители от цял свят.

Искам да спомена нещо, което винаги казвам – ако някой ви казва че никога не е имал проблем със своя хостинг, то той или не помни че е имал, или не е забелязал че е имал, или не го е ползвал достатъчно дълго. Тоест за всеки хостинг ще намерите и негативни и позитивни мнения, но определено Baby плана на HostGator издържа на огромно натоварване, имайки предвид че говорим за споделен хостинг. И това не е само мое мнение, чувал съм и много други хора да твърдят това. И определено не може дори и да се говори за сравнение с българските споделени хостинг планове. Аз лично още не съм го натоварил до край, въпреки че имам доста сайтове качени там. Един от сайтовете ми преместих там от реномирана българска хостинг компания, понеже правеше прекалено натоварване, въпреки че плана ми не беше от най-евтините. А при HostGator не само че не го претоварва, ами и ако съдя по тези параметри, които показват в cPanel-а, съм мнооого далеч и от средата на лимитите ми.

Може много да се говори и разсъждава за натоварване и параметри, но мисълта ми е че определено Baby планът на HostGator си струва ако смятате да слагате повечко сайтове, дори и да имат хиляди посещения (естествено това е относително, зависи до огромна степен от самия сайт). Така че ако решите да го пробвате просто използвайте линка по-горе. Ако вземете за по-дълъг период ще спестите повече. А ако все още имате някакви съмнения, само ще добавя че 100% от парите ви ще бъдат върнати без причина, само в рамките на 45 дни да им кажете че се отказвате от поръчката. Знам че това може да се струва на някои хора малко нереално (понеже живеем в България), но повярвайте ми САЩ не е България. Аз лично съм си връщал пари от друга подобна компания и дори не ме попитаха защо си ги искам обратно.