Разлика между Windows и Linux хостинг

Достъп до сървъра
Първата разлика която уеб хостинг потребителя трябва да сметне е достъпът до сървъра. И двете операционни системи предлагат ФТП достъп  за вашите файлове, но само Linux предлага SSH и telnet достъп.

CGI
CGI и Perl достъпът е често разпространен в Линукс и Уиндоус сървъри, но е по типичен за Линукс. Ако искате да програмирате форми, уверете се че уеб хостинг компанията, която сте избрали предлага достъп до CGI .

Други скриптове от страна на сървъра
Една от добрите страни на Windows хостинга е че поддържа ASP страници, понеже .NET Framework е запазена марка на Microsoft. Ако искате да използвате .aspx страници на вашият Linux сървър ще е нужно инсталирането на някои пакети.

Сигурност
Сигурността е много важно нещо за вашият сайт. Много хора спорят че Windows сървърите са много по уязвими от тези на Linux, но всъщност практиката показва че и двете операционни системи имат проблеми със сигурността си. Сигурноста в уеб хостинга е много по-важна на ниво администрация от колкото на ниво операционна система. Ако имате добър администратор вашият сървър ще е по сигурен независимо от операционната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*