Създаване на хостинг компания

Започването на едно такова начинание изисква много технически познанания, голям бюджет и много свободно време.

Като за начало уеб хостинга представлява отдаване на определена част от ресурсите на един компютър, наречен сървър, с изключителна свързаност към интернет, под наем. Именно за това сървърът трябва да е способен да изпълнява заявките на голямото множество от клиенти позволили си да закупят дадената услула. Именно и това е първата инвестиция – мощен сървър. Закупуването на сървара далеч не е всичко, което ви трябва  за да започнете бизнеса си гладко. Той трябва да бъде сложен в дейта център, което за по-кратко наречено се нарича колокация. Там сървърър е на сигурно място от спиране на тока или проблеми с интернета. В тези центрове има редица от защитни мерки, които позволяват нормалната работа на сървъра.

Следващото нещо е направата на един добър сайт, с приемливи цени. Както знаете хостингът има вариации shared hosting, vps hosting. Споделеният хостинг (Shared) бива два вида – уиндоус и линукс, в зависимост от приложенията (сайтовете), които работят.

С направата на един сайт далече не сме привършили с всичко, което трябва да се изпълни за един печеливш уеб хостинг бизнес. Много важна е поддръжката и наличието на 24 часов съпорт. Помощта на клиентите е една от най-важните части в това начинание.

Последно, но не и по важност, това е маркетингът – рекламирането на сайта. Всички други части не струват толкова колкото една стабилна рекламна кампания.  Било то с разпространение на рекламни банери или линкове към вашият сайт, така и с google адуърдс кампания, която за да изкочите на много предно ниво изисква голям капитал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*